Københavns Skomuseum

 

Skomuseet har ikke faste åbningstider.

Men man er meget velkommen til at bestille en rundvisning!

Man ringer eller mailer til:

Viseoldermand Flemming Pedersen tlf. 40 55 58 65

Mail: fl.p@soeren-p-sko.dk

En rundvisning koster 30,00 kr. og der indgår kaffe/the og en småkage

Vil man mere end det kan man aftale evt. at tage smørrebrød eller andre kager med,

Der kan købes øl og vand på stedet (10,00 kr. stk.)

Minimum antal personer 8, maksimum er 20 pers. Pr. rundvisning.

En rundvisning tager ca. 1½ time

Er man mere end 10 personer vil vi dele rundvisningen i 2 hold. Det ene hold drikker kaffe i laugssalen og her bliver fortalt om huset samt laugets historie, det andet hold Går på museet, og så bliver der bytte.


Hjertelig velkommen

Københavns skomager laugMuseet er oprettet i 1934 og tilhører Københavns Skomagerlaug (stiftet 1509). Der er kun adgang efter aftale. Samlingen omfatter navnlig sko, opdelt i en historisk og en ortopædisk afdeling, desuden håndværktøj og laugsager.

Skomuseet har til huse i Skomagernes Hus. Bygningen er indviet i 1931, og Kjøbenhavns Skomagerlaug har siden 1880erne samlet på genstande til det private museum, som ligger i kælderen.
Udstillingen er opdelt i et afsnit om ortopædisk skomageri, hvor de fleste håndsyede sko fremstilles i dag. Afsnittet rummede flere eksempler på fantastiske løsninger på folks fodproblemer. Skomuseets største afsnit omhandlede historiske

 
 Bamses støvler

sko i blandet kuriosa som bamses støvler fra børneudsendelsen Bamse og Kyllingen og med flere fine mester- og svendestykker.
Desuden er der flere eksempler på maskiner og værktøj, der hører til faget. Museet har indrettet en lille værkstedsafdeling med forskellige maskiner.
 

 
Museet's stifter Wilhelm Malmqvist

Københavns Skomagerlaug
Skomagernes Hus
Vespervej 40
2900 Hellerup
Tlf. 40 21 53 48